Pályázat

SAJTÓKÖZLEMÉNY

TECHNOLÓGIAI FEJLESZTÉS A HUNMECH KFT.-NÉL

Európai Uniós forrás segítségével technológiai fejlesztésre került sor a HunMech Gépgyártó és Tervező Kft. Gencsapátiban található székhelyén, a GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00353 pályázat keretén belül. A Széchenyi 2020 A Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék keretében című pályázati kiírására benyújtott projekt 13,1 millió Forint támogatásban részesült.

A HunMecH Gépgyártó és Tervező Korlátolt Felelősségű Társaság 2006-ban alakult Gencsapátiban. Az alapító tulajdonosok az ipar különböző területein szerzett több éves gépészeti tervezés, célgép tervezés- és ipari automatizálási tapasztalataikra alapozottan döntöttek a saját vállalkozás létrehozásáról.

MUNKAERŐ MEGTARTÁSA ÉS AZ EGYEDI GÉPEK GYÁRTÁSÁHOZ AZ ALAPANYAG BESZERZÉS FINANSZíROZÁSA.

Cégünk célja a munkahelyek, főként a képzett mérnökök, mint kulcsemberek megtartása. Az ipar 4.0-nak is köszönhetően az automatizálás területén a jövőben is pozitív kilátásokkal rendelkezik a vállalkozás. Az egyedi gépek gyártása viszont jelentős alapanyagigénnyel - ezáltal finanszírozási igénnyel - is rendelkezik, melynek finanszírozásában a pályázat révén igénybe vehető kedvező finanszírozás nagyban segítené vállalkozásunkat. A vevőink egy része nagyvállalat, akik esetében a fizetési határidők jellemzően hosszúak, így a vevőállomány finanszírozása is célja lenne az igénybe vett forrásnak.

Célunk a vállalkozás további növekedése, további, egyre komplexebb megbízások elnyerése, melyhez szükség lesz középtávon új munkahelyek létrehozására is.

Innovatív technológia beszerzése a Hunmech Kft.-nél

Európai Uniós forrás segítségével innovatív technológia beszerzésére került sor a HunMech Kft. gencsapáti telephelyén, a GINOP-2.1.8-17-2017-00210 pályázat keretén belül. A Széchenyi 2020 A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén című pályázati kiírására benyújtott projekt 15,00 millió Forint támogatásban részesült. A HunMech Kft. főbb profilja elsősorban az autóipari, élelmiszer feldolgozóipari és elektronikai szektor egyedi géptervezési, fejlesztési igényeinek kiszolgálása. Gyártószerszámoktól a teljes gyártósorok fejlesztéséig, komplett ipari automatizálásokra, 3D modellezésre vállal megbízásokat hazai és multinacionális vállalkozások számára egyaránt. Az alapítás utáni években az egyedi gépek iránti kereslet folyamatos növekedésének köszönhetően a vállalkozás dinamikusan fejlődött, ami beruházásaiban és a dolgozók számában is megmutatkozik.

A kedvezményezett neve: HunMecH Gépgyártó és Tervező Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: Innovatív technológia beszerzése a Hunmech Kft.-nél

Megvalósítás helyszíne: 9721 Gencsapáti, Ipar út 3/A.
A beruházás megvalósításának ideje: 2018.05.22-2018.07.16
Beruházás összköltsége: 39 832 668 Ft
Elnyert, szerződött támogatás összege: 15 000 000 Ft
Támogatás mértéke: 50%

Beruházás rövid bemutatása:

A HURCO VMX 30HSi típusú CNC megmunkáló-központ WinMax vezérléssel innovatív adaptált technológiának minősül, tekintettel arra, hogy ilyen géppel a vállalkozás korábban nem rendelkezett. A gép a termelés különböző fázisait újítja meg, valamint a műszaki paramétereiből adódóan új, eddig nem gyártott termék előállítására is képes. A gyártott termékek közti átállást a minimálisra redukálja, ezzel a hatékonyságot is fejleszti, növeli. A korszerű CNC megmunkáló-központ abszolút innováció a Kft. életében, nem csak a 2 képernyős megjelenítésével, hanem a programnyelvek használata tekintetében is. A beszerzésre került gép több másik gépet képes helyettesíteni, ezért a működési mechanizmusát tekintve innovációval szolgált a Kft. meglévő technológiájához.

További információ kérhető:
Bálint Zsolt
info@hunmech.hu

Kapacitásbővítő beruházás a Hunmech Kft.-nél

Európai Uniós forrás segítségével kapacitásbővítő beruházásra került sor a HunMech Kft. gencsapáti telephelyén, a GINOP-1.2.2-16-2017-00025 pályázat keretén belül. A Széchenyi 2020 Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása című pályázati kiírására benyújtott projekt 34,98 millió Forint támogatásban részesült. A HunMech Kft. főbb profilja elsősorban az autóipari, élelmiszer feldolgozóipari és elektronikai szektor egyedi géptervezési, fejlesztési igényeinek kiszolgálása. Gyártószerszámoktól a teljes gyártósorok fejlesztéséig, komplett ipari automatizálásokra, 3D modellezésre vállal megbízásokat hazai és multinacionális vállalkozások számára egyaránt. Az alapítás utáni években az egyedi gépek iránti kereslet folyamatos növekedésének köszönhetően a vállalkozás dinamikusan fejlődött, ami beruházásaiban és a dolgozók számában is megmutatkozik.

A kedvezményezett neve: HunMecH Gépgyártó és Tervező Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: Kapacitásbővítő beruházás a Hunmech Kft.-nél

Megvalósítás helyszíne: 9721 Gencsapáti, Ipar út 3/A.
A beruházás megvalósításának ideje:2017.11.30-2018.07.16
Beruházás összköltsége: 77 737 412 Ft
Elnyert, szerződött támogatás összege: 34 981 836 Ft
Támogatás mértéke: 45%

Beruházás rövid bemutatása:

A fejlesztés célja a vállalkozás eszközparkjának fejlesztése, új innovatív technológia adaptálása a termelési kapacitás bővítése érdekében. A vállalkozás kiemelt célja volt a gépek beszerzésével, hogy tovább tudja fokozni a termelékenységi hatékonyságát valamint olyan munkafolyamatot illesszen a termelési sorba, ami javítja a végtermék minőségét, lerövidíti a gyártási ciklust és hozzájárul a termékpaletta szélesítéséhez új vagy továbbfejlesztett típusok gyártásával. Mindezt a külső beszállítóktól való függelem minimalizálásával tudja elérni.

Az alábbi eszközök beszerzése valósult meg:
1 db Hurco VMX30i CNC megmunkáló központ
1 db IS400 IQ STD EXPLORER gravírozó gép
1 db Roscamat Mosq. 300 M2-M14 elektromos menetfúrógép
1 db Hurco TMX8MYi CNC eszterga

További információ kérhető:
Bálint Zsolt
info@hunmech.hu

Ők már minket választottak

 • Autoliv Kft.
 • BPW Hungária Kft.
 • Delphi Hungary Kft.
 • EcoSolifer Kft
 • Flextronics Kft. Sárvári gyára
 • FRIMO Hungária Kft.
 • GE Lighting Tungsram Rt.
 • Honeywell Hőtechnikai Kft.
 • Kon-Trade+ Kft.
 • Kongsberg Interior Systems Kft.
 • LISS Kft.
 • MAM Hungária Kft.
 • Nestlé Hungária Kft. Büki gyára
 • Schneider Electric Hungária Villamossági Zrt.
 • SMR Automotive Mirror Technology Hungary Bt.
 • TDK