Pályázat

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Innovatív technológia beszerzése a Hunmech Kft.-nél

Európai Uniós forrás segítségével innovatív technológia beszerzésére került sor a HunMech Kft. gencsapáti telephelyén, a GINOP-2.1.8-17-2017-00210 pályázat keretén belül. A Széchenyi 2020 A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén című pályázati kiírására benyújtott projekt 15,00 millió Forint támogatásban részesült. A HunMech Kft. főbb profilja elsősorban az autóipari, élelmiszer feldolgozóipari és elektronikai szektor egyedi géptervezési, fejlesztési igényeinek kiszolgálása. Gyártószerszámoktól a teljes gyártósorok fejlesztéséig, komplett ipari automatizálásokra, 3D modellezésre vállal megbízásokat hazai és multinacionális vállalkozások számára egyaránt. Az alapítás utáni években az egyedi gépek iránti kereslet folyamatos növekedésének köszönhetően a vállalkozás dinamikusan fejlődött, ami beruházásaiban és a dolgozók számában is megmutatkozik.

A kedvezményezett neve: HunMecH Gépgyártó és Tervező Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: Innovatív technológia beszerzése a Hunmech Kft.-nél

Megvalósítás helyszíne: 9721 Gencsapáti, Ipar út 3/A.
A beruházás megvalósításának ideje: 2018.05.22-2018.07.16
Beruházás összköltsége: 39 832 668 Ft
Elnyert, szerződött támogatás összege: 15 000 000 Ft
Támogatás mértéke: 50%

Beruházás rövid bemutatása:

A HURCO VMX 30HSi típusú CNC megmunkáló-központ WinMax vezérléssel innovatív adaptált technológiának minősül, tekintettel arra, hogy ilyen géppel a vállalkozás korábban nem rendelkezett. A gép a termelés különböző fázisait újítja meg, valamint a műszaki paramétereiből adódóan új, eddig nem gyártott termék előállítására is képes. A gyártott termékek közti átállást a minimálisra redukálja, ezzel a hatékonyságot is fejleszti, növeli. A korszerű CNC megmunkáló-központ abszolút innováció a Kft. életében, nem csak a 2 képernyős megjelenítésével, hanem a programnyelvek használata tekintetében is. A beszerzésre került gép több másik gépet képes helyettesíteni, ezért a működési mechanizmusát tekintve innovációval szolgált a Kft. meglévő technológiájához.

További információ kérhető:
Bálint Zsolt
info@hunmech.hu

Kapacitásbővítő beruházás a Hunmech Kft.-nél

Európai Uniós forrás segítségével kapacitásbővítő beruházásra került sor a HunMech Kft. gencsapáti telephelyén, a GINOP-1.2.2-16-2017-00025 pályázat keretén belül. A Széchenyi 2020 Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása című pályázati kiírására benyújtott projekt 34,98 millió Forint támogatásban részesült. A HunMech Kft. főbb profilja elsősorban az autóipari, élelmiszer feldolgozóipari és elektronikai szektor egyedi géptervezési, fejlesztési igényeinek kiszolgálása. Gyártószerszámoktól a teljes gyártósorok fejlesztéséig, komplett ipari automatizálásokra, 3D modellezésre vállal megbízásokat hazai és multinacionális vállalkozások számára egyaránt. Az alapítás utáni években az egyedi gépek iránti kereslet folyamatos növekedésének köszönhetően a vállalkozás dinamikusan fejlődött, ami beruházásaiban és a dolgozók számában is megmutatkozik.

A kedvezményezett neve: HunMecH Gépgyártó és Tervező Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: Kapacitásbővítő beruházás a Hunmech Kft.-nél

Megvalósítás helyszíne: 9721 Gencsapáti, Ipar út 3/A.
A beruházás megvalósításának ideje:2017.11.30-2018.07.16
Beruházás összköltsége: 77 737 412 Ft
Elnyert, szerződött támogatás összege: 34 981 836 Ft
Támogatás mértéke: 45%

Beruházás rövid bemutatása:

A fejlesztés célja a vállalkozás eszközparkjának fejlesztése, új innovatív technológia adaptálása a termelési kapacitás bővítése érdekében. A vállalkozás kiemelt célja volt a gépek beszerzésével, hogy tovább tudja fokozni a termelékenységi hatékonyságát valamint olyan munkafolyamatot illesszen a termelési sorba, ami javítja a végtermék minőségét, lerövidíti a gyártási ciklust és hozzájárul a termékpaletta szélesítéséhez új vagy továbbfejlesztett típusok gyártásával. Mindezt a külső beszállítóktól való függelem minimalizálásával tudja elérni.

Az alábbi eszközök beszerzése valósult meg:
1 db Hurco VMX30i CNC megmunkáló központ
1 db IS400 IQ STD EXPLORER gravírozó gép
1 db Roscamat Mosq. 300 M2-M14 elektromos menetfúrógép
1 db Hurco TMX8MYi CNC eszterga

További információ kérhető:
Bálint Zsolt
info@hunmech.hu

Sie haben sich für uns entschieden

 • Autoliv GmbH.
 • BPW Hungária GmbH.
 • Delphi Hungary GmbH.
 • EcoSolifer GmbH.
 • Flextronics GmbH. Werk Sárvár
 • FRIMO Hungária GmbH.
 • GE Lighting Tungsram AG.
 • Honeywell Wärmetechnik GmbH.
 • Kon-Trade+ GmbH.
 • Kongsberg Interior Systems GmbH.
 • LISS GmbH.
 • MAM Hungária GmbH.
 • Nestlé Hungária GmbH. Werk Bük
 • Schneider Electric Hungária Elektrizität geschl.AG.
 • SMR Automotive Mirror Technology Hungary KG.
 • TDK